Hanzetechniek

Kanaalweg 100A

8861KJ Harlingen

0517 642012

084 83 63758

06 53372688

tel:
eFax: 
mob:

home verwarming vloerverwarming stofzuigen energie zonnepanelen zonneboiler airconditioning sanitair verhuur contact bedankt

Zonneboilers
Een zonneboiler zet zonnestraling om in warmte en slaat die warmte op in een voorraadvat met water. Geeft de zon onvoldoende warmte, dan zorgt de bijverwarming ervoor dat we altijd voldoende warm water beschikbaar hebben. De hoofdonderdelen van een zonneboiler zijn de zonnecollector, de leidingen, het voorraadvat, de regeling en de bijverwarming.

De warmte van de zon wordt door de zonneboiler dus gebruikt voor het verwarmen van water. Dit warme water kan gebruikt voor de verwarming van woning of kantoor, of (na bijverwarmen) worden gebruikt als warm water in de keuken of badkamer.

Ga hier naar meer informatie over zonnepanelen.

Zonneboilers vragen weinig tot geen onderhoud.

Het principe van de zonneboiler:

Een zonneboiler maakt gebruik van de warmte van de zon. Deze warmte wordt opgevangen door een collector
(1) en overgedragen op een vloeistof (water met antivries) dat zich in een buizensysteem onder het oppervlak van de collector bevindt.

Via van een pompje wordt deze vloeistof door een leiding gepompt (4) die door het watervat (2) loopt. Hierdoor wordt de warmte over het hele systeem verdeeld en wordt het water warm. Het opgewarmde water wordt vervolgens via een naverwarmer (3) het huis in geleid, waar het gebruikt kan worden (5).